Tweebultige kameel Van Blanckendaell Park Noord-Holland
Kameel

Camelus bactrianus

Verwar mij niet met een dromedaris, ik heb echt twee bulten! In mijn bulten sla ik vet op als reserve energie. Ik kan wekenlang zonder water, maar als ik drink, kan ik in 10 minuten meer dan 100 liter achter elkaar drinken. En ik kan 280 kg dragen. Zo'n zware dag, dan eet ik maar eens rustig een takje.

Mijn lievelingseten

Grassen, bladeren en takken.

Beleving:

Ernstig bedreigd in het wild, hier rustig kauwend op een takje

Bedreigings-status

Ernstig bedreigd

Diersoort

Zoogdieren

Continent:

Azië

Leefgebied:

Gobi-woestijn, China en Mongolië