Berberaap zonder staart Van Blanckendaell Park Noord-Holland
Berberaap

Macaca sylvanus

Ik ben een Berberaap, een echt dagdier. Ik eet graag alles wat eetbaar is: zaden, knoppen, gras, bladeren, insecten en zelfs rupsen. Die laatste zijn een heel belangrijk onderdeel van mijn dieet. In mijn wangzakken sla ik voedsel op voor later. En zie je het al? Ik heb geen staart!

Mijn lievelingseten

Zaden, insecten, bladeren en rupsen.

Beleving:

De enige aap van Afrika ten noorden van de Sahara, en hij heeft geen staart

Bedreigings-status

Bedreigd

Diersoort

Apen, Zoogdieren

Continent:

Afrika

Leefgebied:

Atlasgebergte, Marokko en Algerije